Geschiedenis

De heer C.S. Weijers startte in 1926 met het kweken en veredelen van Dahlia’s. De toenmalige bedrijfsactiviteiten werden uitgevoerd onder de naam C.S. Weijers “kwekerij en Eureka”. De hoofdactiviteit, het kweken van Dahlia’s, werd na een aantal jaren uitgebreid met de handel in Dahlia’s en “bijgoed” zoals men bijzondere bol- en knolgewassen destijds noemde.

Het bedrijf ontwikkelde zich verder. Een drietal zonen van de heer C.S. Weijers sr. deden hun intrede in het bedrijf, waardoor de naam gewijzigd werd in de naamloze vennootschap C.S. Weijers & Zonen.

Eind jaren ’60 richtte het bedrijf zich voornamelijk op de handel in bijzondere bol- en knolgewassen, waardoor de eigen kwekerij sterk verminderde. De toenmalige N.V. werd een echt handelshuis.

In 1982 is het bedrijf overgenomen door de heer J.P.W. (Jan) Boot. Het bedrijf maakte een gestage groei door, wat resulteerde in diverse uitbreidingen van het bedrijfscomplex. Sinds 2011 heeft C.S. Weijers & Zonen B.V. de beschikking over moderne bedrijfshallen (ca. 14.000 M2) en kantoren.

Inmiddels is de volgende generatie in persoon van J.J.H. (John) Boot mede eigenaar van het bedrijf.

Door duidelijk te kiezen voor de kernwaarden: kwaliteit en service gerichte dienstverlening, heeft C.S. Weijers & Zonen B.V. al bijna 90 jaar een vooraanstaande positie in de sector verworven en is een belangrijke toeleverancier van veel bloembollen exportbedrijven.


Klik hier om onze bedrijfsfilm te bekijken